Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


lördag, augusti 15, 2009

En pinne till....

Fortfarande inget löp även om jag kollade noga innan vi imorse körde mot Ljungbyhed och Söderåsens BK. Deras tävling startade redan klockan 8 och det var inte så stora klasser så det var tidig avfärd. Vi hade bara ett lopp i Agility 2 på agendan då det var en klass 1&2-tävling. Large och medium körde först och det var ingen där som lyckades ta sig runt på noll fel. Ingrid från vår klubb hade ett bra lopp i large men hade fått för mycket gräsklipp under skorna så hon halkade omkull innan slalom.

Med detta i bakhuvudet var matte duktig och rensade skorna på gräsklipp innan start och Milla tyckte det var intressant och försökte fånga gräset och smaskade lite på det, så när vi startade vårt lopp och kom till gungan som var hinder nummer 5 börjar Milla klökas uppe på gungan för hon antagligen hade gräs i halsen... Efter någon sekund fortsatte hon loppet iaf men matte han tänka många tankar om att Milla skulle kräkas på gungan. Sen klarade vi A-et utan hopp och en snirklig kombination med hopphinder, sen var det en lång rak tunnel och 180 graders sväng tillbaka till slalom som stod parallellt med tunneln. Där var matte lite sen med att ropa på Milla som sprang rakt fram och hann en bra bit innan hon vände och tog sikte på slalom istället men hon gick in fint i det och tog det utan problem. 3:e sista hindret var balansbommen och den sista svårigheten, att ha balansbommen i slutet av banan triggar många hundar att hoppa för de vill iväg till mål och ha sin belöning. Det var många hundar som var felfria fram till bommen och fick en förarglig 5:a på nerfarten. Vi lyckade dock trampa på kontaktfältet den här gången och sprang felfria i mål. Dock var det en hund som var 0,9s snabbare än oss så den vann och vi kom på 2:a plats men fick en efterlängtad pinne i Agility 2 :-)

1 kommentar:

Sanna sa...

Allt väl med oss! Precis kommit hem från lydnadsträning - tävling på fredag (och agilitytävling på söndag). Detta med bärnstenshalsband och fukt visste jag inte kan mycket väl vara det för det var i alla fall mycket fuktigt i marken (och i luften) i helgen. Men det är nog också så att det är mycket mer fästingar här och det är klart - rör mig betydligt mer (nästan dagligen) i skogen nu också. Ha det gott!!