Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


söndag, maj 23, 2010

Hässleholm - Skåne Open

Idag har vi varit på turné i Göingebygden, först körde vi till Hässleholmsgården och utställningen där och snabbhälsade på Sanna och Joey som var där och travade vänstervarv. Eftersom Joey visat sig från en av sina finaste sidor idag hade han får BIR:et och de satt och väntade på Gruppfinalerna när vi kom förbi på en kortis. Vidare mot Vankiva gamla flygfält och Hässleholm HUs inofficiella tävling Skåne Open.

När vi kom dit var de försenade, vi hade fått info om att Öppenklasserna skulle ha banvanding 13.00 men så blev inte fallet. Det var svinkallt och blåste och jag hade för lite kläder så jag alternerade mellan att stå i hindercontainern och sitta i bilen och vänta. Milla satt i bilen hela tiden ;-)

När det väl körde igång var det först hoppet som vi tog oss runt med 0 fel en 3:e plats 1,2 sekunder efter ledaren och 0,7 sek efter tvåan. Så det kändes inte helt omöjligt. Det var bara 3 felfria i det jättestora starfältet på 6 hundar ;-)

När det var dags för agilityloppet kändes det bra och banan flöt på, Milla gjorde ett finfint running contact på bommen när jag testade att göra så som Sara och jag gjort på träningen, så jag får nog fortsätta med det på tävling för att få snabbare och säkrare hantering av bommen. Hinder 14 var en tunnel som var böjd i 90 grader och när hunden kom ut skulle den vända 90 grader igen sen var det däcket. Där var jag lite för kaxig och väntade på Milla efter däcket och hon såg antagligen inte mig och eftersom det blåste ordentligt hörde hon nog inte mig heller så hon tog sikte på närmsta hopphinder och diskade sig =(. Jag tror inte det hänt om jag varit på andra sidan däcket men nu vet jag det, man ska inte ställa sig i "handlingsskugga" bakom däcket. Jag vann egentligen ingenting på det heller så det var bara ett dumt beslut... Hade vi fortsatt och tagit oss i mål hade vi vunnit tävlingen för ettan hade 5 fel och 2:an 10 och det var bara hopphinder kvar så det tror jag att vi klarat. Men det är bättre att ta sig i mål med 5 resp 10 fel än att diska sig, men om OM inte hade funnits så ;-)

Så det var bara att packa in oss i bilen och så körde vi tillbaka till utställningen för att se hur det gått för Joey men tyvärr hade de missat att man skulle på något som kallades förbedömning så det hade inte gått så bra för dem men de var nöjda med dagen ändå liksom vi.

Förra helgen var vi i Falkenberg och tävlade officiellt, på fredagen nollade vi Hopploppet och kom på 19:e plats av 72 och diskade oss i agilityloppet pga fel tunnelingång.  Det nollade hopploppet är det första i år och målet är 5 nollade lopp i hopp och 5 i agility. På lördagen rev Milla hinder nummer 2 på hoppbanan och vi kom i mål med 5 fel. I agilityklassen spöregnade det och Milla tyckte inte det var så kul så hon sprang inte direkt så fort men vi var felfria till hinder 17 som var platta tunneln men där tog det stopp för hon lyckades inte ta sig igenom den. Efter två försök struntade vi i det och sprang förbi så det blev en disk. Jag hade en bra känsla efter Falkenberg, vi klarade tiderna i hopploppen med marginal och hade mer flyt i agilityloppen även om vi diskade oss. Träningen med gungbrädan går framåt och ger resultat på tävling så det går snabbare på den också. Nu är det kontaktfälten som vi ska fortsätta jobba med och sen vill jag nog lägga fokus på att öka motivationen i slalom när det gäller hinderträning.

1 kommentar:

Grå sa...

Tja, jag kan inte rå för att min apa är kass och inte har koll på att man ska visa upp sig extra snyggt innan man går in i finalringen.

Men klart vi är nöjda med dagen. Jag fick massor av snask och var snyggast! Apan fick hem en drös rosetter att dekorera klädkammardörren med och en pokal. Som alltid byter vi, ett gigantogrisöra för varje prisrosett. Vi ligger för närvarande i förhandling. Jag anser att BIR-rosetten är värd 3 öron och pokalen borde vara värd minst 8! Apan är snål och vill bara ge mig 3 öron för rosetten och pokalen...

Jag får fortsätta träna min apa i agility och lydnad så vi kommer ur detta vänstervarvsharvande!

Med vänliga&snygga svansviftningar
Grå