Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


söndag, oktober 05, 2008

Agilitytävlingar * 2

Igår var vi i Kristianstad och körde ett agility 1 lopp:Som man kan se på filmen blev det en vägran på slalomen och gungbrädan gick bättre än innan men Milla behöver lite stöd. Vi slutade på 5,25 fel och en 5:e plats av 35 starter. Vi är nöjda med loppet och är glada att gungbrädeträningen går framåt.

Sen körde vi vårt första lopp i Hoppklass 2. Tyvärr blev det ett missförstånd redan på andra hindret för matte stod för nära hindret och då trodde Milla hon skulle hoppa från andra hållet, så det blev en disk men resten av banan flöt på bra (fast då var vi ju redan diskade ;-) ) Om man tar bort tiden då vis nurrade runt huinder 2 så hade vi tillräckligt bra tid för att ta oss in på en 3:e plats så det var kul att veta att farten sitter i :-)
Idag körde vi till Skurup och upptäckte på vägen att det visst blåser rejält ute idag... När vi kom dit försökte vi sätta upp tältet men det var i princip omöjligt så vi fick packa ner det igen.

Vi var anmälda till Hopp 2 och agility 1 och Klass 2 gick först. Milla gillar ju inte vädret speciellt så hon var inpackad i ylletröja och obtracktäcke innan starten. Precis innan vi skulle in tog jag av henne kläderna och vilken liten frysråtta det var kvar, stackars lilla Milla. Vi gick in på banan och gör klart för start, domaren har precis visslat, när de kommer på att de måste fastställa referenstiden så vi får vänta och lilla Milla tyckte inte det var kul alls. När det väl var dags att starta på riktigt höll matte på att glömma banan men som tur var fick vi rätt på det innan fel hinder var hoppat och Milla kom ut ur tunnlarna även om hon lika bra kunnat bestämma sig för att stanna kvar inne i en av dem, men tyvärr gör matte ett dåligt bakombyte på hinder 17 av 19 så det blir en vägran och så kommer Milla runt hindret och hoppar det på fel håll så vi blir diskade, men matte är jättestolt över sin tappra lilla hund som sprang runt hela banan i det hemska vädret.

Sen skulle Sara och Freddie köra sitt Hopp 2 lopp och ta sin sista pinne var det tänkte, men tyvärr gillade han inte däcket och hoppade ramen så det blev ingen pinne för dem.

Då beslutade vi oss för att åka hem. Milla var anmäld till Agility 1 som skulle starta senare men med den vindstyrkan som rådde plus regnet ville matte inte att Milla skulle vara på balanshindrena för vi var rädda att hon skulle blåsa ner om det kom en stor vindpust. Saras äldsta hund Martin har blåst ner från balansbommen en gång så vi vet att det kan hända. Så nu är vi hemma istället och Milla ska åka till Farmor på söndagsmys nu i eftermiddag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Såg ditt inlägg på minpinne. Du kan alltid maila till my@fjar.se
Min msn är: giowanna@hotmail.com
Ikväll reser Arne till stjärnhimeln..

Anonym sa...

Tack för kommentaren i bloggen! Alltid kul!
Åh vad jag älskar agilitydvärgpinschrar alltså, blir så glad när man ser dom köra!