Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


måndag, november 17, 2008

Kurs för Eva Leandersson

Igår var vi i Ängelholm på kurs för Eva Leandersson som anordnades av Aktiv Agility. Det var superkul att gå en kurs för en så duktig och engagerad instruktör som verkligen brinner för det hon sysslar med.

Vi körde först en bana med alla kontaktfältshinderna för att kolla hur vi låg till där, vi har ju precis bestämt hur vi ska hantera våra så det var inte så mycket att visa upp, och det är ju bara att nöta på dem över vintern så de sitter lagom till tävlingssäsongen börjar i april. Vi fick även tips att satsa på tunnelsug så man vinner tid i tunnlarna och idag intogs Millas kvällsmat gneom tunnelträning i vardagsrummet.

Sen körde vi en bana där vi skulle tänka på hur vi riktade hunden till nästa hinder och det var ett klurigt bakombyte på slutet. bakombyten är ju inte vår specialiet så där har vi en sak till att träna på.

Vi körde även en del av en klass 3 bana där vi testade på olika alternativ ett med framförbyte efter 15 och blindbyte efter 17 (som var helt nytt för oss) som fungerade superbra för Milla och matte och ett alternativ med halvt framförbyte och bakombyte efter 15 och sen bakombyte efter 17 som vi tyckte var mycket svårare. Vi tränade på denna banan och körde hinder 12-19:
Så det vi ska fokusera på under vintern är följande:

* Kontaktfält
* Slalom - det ska vara helt självständigt med drag till våren
* Bakombyten
* Drag - både på tunnlar, platten och framåt.

1 kommentar:

Anonym sa...

*Hahaha!*
Skoj att först vara inne på Lindas blog & läsa om kurs för Eva & sen knalla in här & se att du var med vid samma tillfälle!! :-D
Agilityvärlden är verkligen liten!

..vi får väl se hur lång tid det tar innan jag & trollet kommer ut & gör er sällskap, än så länge håller vi oss till Oxie & Emelie's instruktioner :)