Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


lördag, november 22, 2008

Fortfarande snö...

Matte och jag tog en promenad på St Hans Backar, det fanns någon kvadratmeter kvar åt oss som det inte var barn med pulkor på även om ett barn höll på att köra med sin snowracer rakt på Milla när vi gick på en sandad gång och cykelväg :-/

fredag, november 21, 2008

Första snön!


Idag när husse och jag skulle ut och gå på lunchen så hade det snöat! Det gillar inte vi dvärgpinschrar! Vi vill ha sol och varmt.

måndag, november 17, 2008

Kurs för Eva Leandersson

Igår var vi i Ängelholm på kurs för Eva Leandersson som anordnades av Aktiv Agility. Det var superkul att gå en kurs för en så duktig och engagerad instruktör som verkligen brinner för det hon sysslar med.

Vi körde först en bana med alla kontaktfältshinderna för att kolla hur vi låg till där, vi har ju precis bestämt hur vi ska hantera våra så det var inte så mycket att visa upp, och det är ju bara att nöta på dem över vintern så de sitter lagom till tävlingssäsongen börjar i april. Vi fick även tips att satsa på tunnelsug så man vinner tid i tunnlarna och idag intogs Millas kvällsmat gneom tunnelträning i vardagsrummet.

Sen körde vi en bana där vi skulle tänka på hur vi riktade hunden till nästa hinder och det var ett klurigt bakombyte på slutet. bakombyten är ju inte vår specialiet så där har vi en sak till att träna på.

Vi körde även en del av en klass 3 bana där vi testade på olika alternativ ett med framförbyte efter 15 och blindbyte efter 17 (som var helt nytt för oss) som fungerade superbra för Milla och matte och ett alternativ med halvt framförbyte och bakombyte efter 15 och sen bakombyte efter 17 som vi tyckte var mycket svårare. Vi tränade på denna banan och körde hinder 12-19:
Så det vi ska fokusera på under vintern är följande:

* Kontaktfält
* Slalom - det ska vara helt självständigt med drag till våren
* Bakombyten
* Drag - både på tunnlar, platten och framåt.

torsdag, november 13, 2008

Lite träning

Idag var det sista uteträningen på klubben, nästa torsdag lastar vi in alla hinderna i ett släp och kör dem till ett ridhus i Torna Hällestad. Det ska bli skönt att vara inomhus och dessutom i ett 20*40 ridhus och inte i Torns miniridhus som vi var i förra året.

På lördag ska vi träffa Anna med Tyson och Boriz och på söndag ska vi till Ängelholm och gå på kurs för Eva Leandersson.

måndag, november 10, 2008

Fyrverkeriträning


Milla har ju reagerat mer och mer på skott och fyrverkerier sedan en raket small nästan på oss strax innan jul förra året, därför har vi redan nu börjat med att träna raketljud och har det på på låg nivå när vi är hemma (säg det man inte kanna ladda hem från internet). Först när vi satte på det reagerade hon med att dra in svansen mellan benen och alla som känner Milla vet att det är ytterst sällan hon ser ut så. Så vi tar det lugnt och sakta och hoppas att hon inser att det inte är så farligt.

söndag, november 09, 2008

Jogging och Malmö Valp

Idag har matte varit på Malmö Valp och tittat på valpar och Milla fick inte följa med för man kan inte vara valp om man är 2,5 år gammal. Sara ställde ut sinn nya sheltie Musse och fick lite lustig kritik bla var han lagom stor. En sheltiehane ska vara 37 cm +- 2,5 cm och Musse är ju ca 30 så det fick vi inte ihop riktigt. Men men så är det på utställning och det är därför vi inte sysslar med det... Vi spanade lite på dvärgpinschrarna sen tog matte en shoppingrunda på stan och kom hem med en fin vit arkivbox och sorterade därefter alla sina papper...

Sen sprang vi ut på en joggingrunda, 20 minuter i mörkret och Milla tyckte det var lattjo lajbans.

onsdag, november 05, 2008

Nattliga äventyr

Igårkväll hade husse ställt en soppåse innanför dörren som ingen orkade gå ut med. Den hittade jag någon gång efter läggdags och matte och husse vaknade av att jag smaskade kycklingskrov och hittade delar av innehållet i påsen utspritt över hallen och arbetsrummet. Matte och husse städade undan och skulle gå och sova igen men då var jag bajsig för jag "glömde" bajsa på min kvällsrunda och käkar man en massa kyckling trycker det på. Så matte fick gå ett varv runt kvarteret vid halvtvåtiden och jag levererade som på beställning.

Jag hade fått i mig massor med gott för jag var rund som en tunna och matte tror att jag hade lite ont i magen för jag vankade runt och gnällde en del och ville inte sova, så tillslut fick husse hämta kattburen så fick jag vara i den så matte och husse skulle kunna sova...

Jag fick ingen frukost på morgonen och husse var jättetrött av de nattliga äventyren så han gick och la sig i soffan och sov till 9.15 och jag var inte sen att hänga på.