Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


söndag, juni 28, 2009

Agility i Borås

I fredags hämtades Milla hos Farmor efter att matte och husse kommit hem från sin semester. På lördag morgon 7.10 startade färden till Borås och Ulricehamns BKs 2-dagarstävling på Rydafältet.

Det var varmt mycket varmt och det var tur att vi hade vårt nya fina tält med och att jag fick hjälp av de i tältet bredvid att sätta upp det för det var lite svårt att göra det själv...

Vi bör jade med hopp 2 en bana jag såg fram emot att springa den var lagom svår och kunde passa oss, tyvärr så kräktes (ja det är sant) hunden 2 startnummer innan oss i slalomet och de plockade så klart bort det och vattnade på det men Milla tävrstannade och gick ur slalom och jag blev först rädd att hon skadat sig för hon såg så skrämd ut men det var doften hon reagerade på, jag försökte en gång till men hon ville inte gå i närhetenm så jag tog ut henne från banan, såhär i efterhand tycker jag ju jag skulle tagit ner henne när jag sett hon verkade ok och sprungit vidare eftersom slalom var precis i början, men det är lätt att vara efterklok.


Senv ar det direkt in på agility 2 banan, här sprang vi runt på 0 hinderfel men fick tyvärr tidsfel pga att Milla tänkte på kontaktfälten och var lite tveksam innan hon gick ner med 2+2. Det tycker jag bara är positivt så det får gärna ta tid, sen höll jag på att glömma vägen efter slalom där man skulle svänga nästan 180 grader så där tappade vi lite tid till. Sen var det gungbrädan, Milla tvekade först på mitten och där förlorade vi lite tid sen när hon gått ner studsade brädan upp igen när hon höll på att gå av så hon blev lite rädd och ville inte gå av förrän efter ett litet tag. Allt detta samlas ihop till ettt gäng tidsfel drygt 3 tror jag det blev och en 9:e plats.

Sen grillade vi med utställningsgänget på kvällen och natten spenderades hos Ullis och Puma.

Sen var det dags för en lång varm dag till på Söndagen. Tävlingen låg ca 2 timmar efter tidschemat så vår beräknade första start var 12.30 men vi fick vackert vänta någon timme till.

Först var Hopp 2 Vi hade startnummer 4 men det visade sig att folk börjat ge upp så vi startade som nummer 2 så det blev till att springa till tältet efter banvandringen för att hämta Milla och godiset. Banan flöt på bra, tyvärr stod matte för nära tunnelingången på en böjd tunnel mans kulle ta en gång och sen på in i slalom precis bredvid men Milla tyckte att "ett varv till" var en bra idé så det blev disk på det loppet. Vi fullföljde och hela loppet kändes bra förutom den lilla detaljen med tunnneln ;-)

Såfort hoppklassen var slut var det banvandring på agility 2 banan. En bana med många tillbakagångar och inte så många olika handlingsalternativ, vi fick en tvekan på en tunnel som låg under balansbommen så där förlorade vi lite tid annars var det nog lite slarviga vägar överlag men det kyller vi på värmen. Vi gick i mål med 1,69 tidsfel och det var ingen som nollade snabbare än så så vi vann klassen. Tyvärr blev det ingen pinne som vi ju velat ha men vi får försöka igen nästa helg.

Inga kommentarer: