Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


söndag, juni 07, 2009

Fina diskningar idag :-)

Idag har vi gjort två finfina diskningar - Vi började med hopp 2 en klurig bana med massor med svängar som Nisse Lindqvist ritat. Kommentarerna på banvandringen var många och det klagades friskt, dels på att banan var svår och dels på att det var trångt på banvandringen. Och trångt var det men det hjälper inte att gnälla på det bara att försöka koncentrera sig på sig själv och sin handling. Svårigheten på banan tyckte jag var bra, man kan inte ha för enkla banor i klass 2 då blir man nog chockad i klass 3.

När vi väl körde flöt det på precis enligt plan Milla var med på varenda sväng och vi klarade alla svårigheter och gick in i rätt tunnelingångar men när vi kommer till hinder nummer 17 står matte lite för nära och blockerar hindret så Milla springer bredvid och hoppar hindret på fel håll. Men jag är så nöjd med loppet ändå så det gör inget att det blev en disk :-D Och banan tyckte jag var jättekul, man ska inte bara springa runt och göra ett fåtal byten i hoppklass där ska det vara knixigt och lite att bita i.

Agilityklassen kändes inte så motiverad gungan var inte med jag vill ju träna säkerhet på den på tävling så jag vill ha den med. Det var en lite klurig slalomingång där man vände upp i riktning mot bommen och en del hundar sprang upp på den när de inte skulle, matte hade inte heller vänt kroppen helt mot slalom så Milla var också på väg mot bommen men matte fick tillbaka henne men det blev vägran på slalom. I slutet på slalom såg matte att domaren hade handen uppe och trodde vi missat en pinne i slutet så vi tog om slalom men det var handen för vägran som var uppe fortfarande. Dessutom tog vi slalomen på tillbakavägen vilket blev en disk på det. Det känns inte så surt ändå för nu fick vi tränat en högerslalom ingång till på tävling. Kontaktfälten fungerade bra idag, inga panterhopp alls men nu var jag superfokuserad på dem men vi får träna mer så jag kan lita på henne och få dem mer självständiga.

Här är en film på agilityloppet:

Inga kommentarer: