Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


torsdag, januari 28, 2010

5 storlekar i agility

Nu diskuteras det om att man vill ha 5 storlekar i agility på agilitylistan, gränserna skulle isåfall vara så här:
<28 cm
28-34,99 cm
35-42,99 cm
43-49,99 cm
>50 cm

Milla är ju runt 28 cm så jag vet faktiskt inte vad jag tycker, de har inte sagts något om hinderhöjder och jag funderar över hur många smallhundar som egentligen kommer att komma i de olika storleksgrupperna om man delar. Hur höga är de tävlande smallhundarna egentligen?

4 kommentarer:

Sanna sa...

Man kan ju undra vad som är vinsten med att ha fem klasser, förutom att det blir mindre antal hundar i varje klass men totalt sett per tävling gör det ju ingen skillnad. Har du hört/läst något om varför man är inne på att göra 5 klasser?

Thereze sa...

Skillnaden att de som har hundar vars mankhöjd hamnar långt under gränsen för storleken inte ska behöva hoppa lika högt som de hundar som ligger nära gränsen. Minskad belastning, gynnar större rasbredd (fler raser kan konkurrera), rättvisare hopphöjd gentemot mankhöjden.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker heller..tanken är bra. Men jag skulle kanske föreslå att sänka hopphöjden också. :)

CH sa...

Ska man var egoistisk och Milla kommer i den "stora" small klassen är det inte bra för oss då det är rätt stor skillnad mella en parson russel på 34,5 och en liten dp på 28,5, jag hade gärna sett att Milla slipper hoppa 123% av sin mankhöjd. Såklart är det bra för chihuahuor och små taxar men det är aldrig kul att ligga på gräsen...

Sanna sa...

Jag tror inte att det bidrar till rasbredd, snarare blir det så att det blir ännu mer rasspecifikt för att vinna storleksklass A kommer du behöva en hund av sort AA för att vinna i klass B osv osv...

För egen del spelar det inte så stor roll med en hund på 65cm så kommer vi alltid få kämpa mot de snabba BCna