Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


tisdag, mars 11, 2008

Agilitytävling Ystad

I söndags var det inofficiell agilitytävling i Ystad, våran första "riktiga" tävling. Vi åkte dit med Sara och Freddie.

Först var det Hoppklass 1, där gick de första två hopphindrena bra dock tog jag det lugnt och försiktigt för jag tyckte det var lite läskigt i att vara själv på banan i ridhuset så det var bäst att hålla sig nära matte, sen var det en mörk tunnel böjd som en makaron, den ville jag inte gå in i utan matte, så domaren blåste i visselpipan och vi blev diskade, vi fortsatte banan och tog resten utan problem (inkl 12 pinnar slalom). Så matte var jättenöjd för hon trodde jag skulle springa iväg.

Därefter var det Agilityklass 1, det startade med ett däck och jag var fortfarande lite försiktigg, men jag sprang in i den böjda tunneln och sen tog jag slalomen på tvären, så vi började om, och det blev lite fel igen, men på tredje försöket gick det, sen kom jag på vad vi sysslade med det var ju A-Millity!! Det är ju jättekul!!! Så jag hittade tillbaka till min vanliga agility mode och raceade igenom resten av banan utan problem. Det ar både långhopp, plattunnel och A-hinder. Eftersom vi fick 10 fel på slalomet och dessutom började om 2ggr fick jag även tidsfel, men vi kom på 6:e plats av ca 20 starter så det är vi supernöjda med.

Sen var det Freddies tur och han tyckte det var jättekul att vara på tävling igen så han var lite okoncentrerad men som bäst blev han 6:a i den öppna hoppklassen och fick rosett och pris. Det tyckte jag var orättvist för jag blev också 6:a men fick inget pris så jag hoppade upp och norpade hans rosett ur Saras famn för den ville jag ha. Då skrattade alla åt mig ... Nåväl jag får väl fixa en egen rosett på nästa tävling som är den 12:e april.

Inga kommentarer: