Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


söndag, mars 08, 2009

Handlingsträning gör Jenny Damm

Så var det dags för Jenny Damm kursen. Vi hade en trevlig och lärorik dag på den första kursen vi någonsin varit där dvärgpinscher var den dominerande rasen 3 svartröda dp-tikar på 5 deltagare.

Temat var handling så vi körde bara på hopphinder och fokuserade på hur vi rör vår kropp och hur hunden tolkar våra signaler, att man ska belöna hunden när den gör som föraren visat även om det blir fel på banan, för om man själv visat fel ska inte hunden bli straffad för det. Vi körde en kombination och jämförde olika bytes alternativ och även här satt blindbytena klockrent trots att vi inte tränat speciellt mycket på dem. Vi fick även tips på att tagga Milla lite mer i starten så hon inte fölorar tid på att komma upp i fart i början på loppet utan det ska vara full fart redan när hon passerar första hindret. Här är en liten video när vi kör blindbyten:



Nu har vi fått upp självförtroendet igen och det är dags att lämna in anmälan till Gåsahoppet och jag tror att vi skippar ridhusträningen och försöker träna ute istället om vädret tillåter, vi mäste köra lite kontaktfältsträning och kolla så slalomen sitter.

Inga kommentarer: