Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


lördag, april 11, 2009

Gåsahoppet - Vilken dag :-D

I går morse gick vi upp halv 6 för att köra till Skurup och tävla 3 klasser var det anmält till. Vi började med Agility 1 vi hade startnummer 40 av 44 så vi fick vänta en stund efter banvandringen och eftersom det var lite kyligt på morgonkvisten var jag utanför hallen med Milla och höll henne i rörelse så hon inte skulle bli kall innan loppet så jag hade inte koll på vad som hänt på banan.

Milla tyckte det var skoj, startade lite före jag tänkt, vi har ju bytt startrutin men fick ta beslutet att ändra lite på den, innan har jag bara sagt "kör", jag ändrade till "Klara färdiga kör", men ska nog ha "Färdiga kör", för eftersom hon är van vid att dra iväg på först ordet gjorde hon det nu också. Det gick bra, svårigheterna på banan var snurren i starten, många hundar drog iväg på bommen eller ett hopphinder som kom senare i banan, men det hade vi inga problem med. Bommen hade vi ett farligt kontaktfält på men då bommen på klubben varit trasig har vi inte tränat på hel bom sedan förra året... Nästa svårighet var en diskriminering med vippan och en tunnel, det gick också bra och vi tog tunneln som man skulle, sen var det en lite klurig slalomingång som inte gick helt klockrent men vi fick inga fel på den.

När vi kommer i mål hör vi speakern säga att "Vi har en ny ledare i klassen" Underbart när det bara är 4 starter kvar och det höll sig. Så vi tog vår första officiella seger.

Sen var det snabba ryck vi hade startnummer 8 i Hopp 2 som körde gång på banan bredvid precis efter Agility 2 slutat. Där hade Sara och Freddie precis vunnit i medium och Sara sa att banan var kul. Och det var den inge större svårigheter för Milla är ju så lättsvängd, däremot var det ett fint tillfälle att våga köra högerslalom på tävling, och vi tog chansen och det fungerade, jag vågade inte mana på henne så mycket så det tog lite tid men det var det värt för att kolla om det fungerade på tävling. I mål kom vi på 0 fel och inom maxtiden och fick tom en pinne :-)

Eftersom starterna inte fungerat helt hundra testade jag "färdiga kör" i öppenklassen och det gick bra, dock hade jag inte riktigt valt rätt väg när jag gick banan och sprang lite fel och visade otydligt så vi tappade tid och kom i mål på 0,24 tidsfel. Det blev en 18:e plats med bara klass 3-hundar framför oss i listan så det är vi nöjda med, vi behöver mer rutin och handlingsträning helt klart, men det jobbar vi på :-D

1 kommentar:

Annika sa...

Riktigt snyggt jobbat!
Stora grattis till er båda!! :-D