Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


fredag, april 17, 2009

Viltspår i Mörker

Igår hade vi mörkerträning på vår viltspårskurs. Det var 4:e kursgången och Milla börjar få koll på vad det handlar om, hon började gnälla så fort vi svängde in på grusvägen Wink Vi samlades vid sjutiden och lade spåren, de skulle inte vara så långa ca 150 m med en vinkel men vi fick bara snitsla vid start, slut och vinkeln. Sen tände vi en liten brasa och började vänta på att det skulle bli mörkt, strax innan 21 började vi gå spåren.

Hon tog spåret direkt och spårade väldigt noggrannt till vi kom till vinkeln som oturligt nog låg precis där ett mindre kärr började, så hon ringade lite eftesom dofterna ändras med underlaget, men valde efter en stund rätt håll trots att varken jag eller Paula som lagt spåret hade exakt koll på var spåret låg, det ser inte likadant ut när det är ljust som när det är mörkt ;-)

Men Milla fixade det hon hittade klöven så det var jätteskoj men lite läskigt att vara ute i skogen när det är kolsvart och man bara har en liten pannlampa att lysa med.

Nästa kursgång kommer det en viltpårdomare och ska titta på hundarnas teknik och se vad vi ska öva på för att kunna gå upp på anlagsprov

1 kommentar:

Myra o Hanna sa...

ååh vad rolig viltspårkurs ni verkar ha! Skulle också vilja gå en så man kan vara flera som hjälps åt att kolla spår. Skitspännande med domaren som ska kika!