Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


lördag, november 28, 2009

Viltspår

Idag har vi varit på viltspårskurs del 1 och det är del 2 redan imorgon. Vi var nya elever för de här instruktörerna så idag skulle vi lägga ett spår som vi tyckte var lagom för vår hund och så skulle de mest iaktta hur vi jobbade.  Jag lade ett spår på ca 250 meter med två vinklar. Starten gick jättebra, hon var noga och riktigt luktade in rätt dofter i spårstarten, sen gick spåret bredvid en stig där det gått många hundar under dagen och där struntade hon i att spåra men gick på spåret igen när det gick lite långt från vägen. Sen korsade spåret en annan stig där det kom en man med en stor schäfer just när vi gick spåret och den gillade Milla inte så hon låste på hunden och skällde lite, men så fort de gått förbi letade hon upp spåret och fortsatte till en vinkel som hon tog, men sneddade en aning, sen kom nästa svårighet det sprang en kanin rakt framför Milla med det gjorde ingenting hon knatade på, sen irrade hon lite i nästa vinkel och gick lite vid sidan om klöven men hittade den själv. Denna klöven var hon förtjust i dessutom för hon bar den tillbaka =) Det var längesedan hon gjorde det. Så det fick hon massor med beröm för. 

De konkreta sakerna vi ska jobba med är:
* Jobba med kortare lina, 2-3 meter så hon snävar in sitt spårområde för att sedan länga linan när hon är säkrare.
* Se till att hon stannar en stund i starten och riktigt memorerar dofterna (det gjorde hon bra själv idag)
* berömma när hon kommer in på spåret av sig själv om hon irrat utanför en stund
* träna med klöven och bygga värde i den, tex klicka in den och leka mycket med den, vi fick den lilla klöven vi spårade med oss hem så vi kan träna lite med den hemma.

När man varit ute och spårat är man så här trött sen:
Som stolt Matte måste jag också berätta att Milla fick mycket beröm av de andra kursdeltagarna då de inte träffat en så trevlig och lydig dvärgpinscher tidigare, det är roligt att höra =)

1 kommentar:

Sanna sa...

Härlig bild! Visst är det roligt när hunden får beröm?! Både Marie-Louise och jag fick många positiva kommentarer om våra hundar i går i Kungälv. Bra att allmänheten får en positiv bild av denna lilla allroundras. Lycka till på kursen idag! //Kram Sanna