Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


söndag, april 11, 2010

ANAM - med filmer

Resan började redan på fredagkvällen då Pia hämtade upp mig och Milla och vi styrde kosan norrut mot Vårgårda. Vi hade haft tur då vi när PM kom såg att Pia hade banvandring 7.40 och det var kanske lite tidigt för att vi skulle köra upp på morgonen. Men vi lyckades fixa boende på Nårunga häst och vagn B&B som kunde hyra ut rum till oss hos en granne trots att de egentligen hade fullt. Vi var jättenöjda med boendet och fick en supergod frukost med hembakt bröd och frukt och allt annat man kan önska sig.

Efter att ha kört på fel håll i Vårgårda hittade vi till Tångahallen och Pia fick banvandra nästan direkt och när klassen sen började såg vi att den inte var direkt lätt, många diskade sig däribland riktigt duktiga ekipage som man gärna sett i final. Milla och jag fick vänta lite så large och medium körde först. Sen var det dags för de små hundarna och vi tog oss runt den svåra banan med 5 fel (en rivning, jag tror inte att vi rivit någonting på tävling innan) i ett långt ifrån perfekt lopp med flera räddningar:


Sen fick vi vänta pausunderhållning med lite freestyle och det var bra, då de bara körde då de byggde om banan och det således var "äkta" pausunderhållning. Agilityklassen var lite lättare men ändå lite klurig och man kunde välja många olika handlingsalternativ, vi fick någon räddning samt en förarglig 5:a på balansnedfarten - de ska vi träna bort :


5 fel i vardera loppet och inga bra tider räckte inte till finalen då Marie och Midas nollade hopploppet och fick en 5:a i agilityloppet. Så de gick till final :-) Där de tyvärr diskade sig.

Sammanfattningsvis var det en trevlig tävling som flöt på väldigt bra, det var bra underlag och ordning och reda :-)

Lite trist var det att banorna var svåra och många slogs ut redan i hoppklassen då det var mycket diskningar där. Det hade varit mer spännande om fler var med på slutet. Sen var det lite trist att bara en av varje ras fick gå till final, det hade varit roligare om man kunnat fungera som ett lag inom sin ras istället men nu fanns det ju bara en finalplats per ras.

Vi får se om vi lyckas ta oss till mästerskapet även nästa år, än så länge har vi inga poäng i årets agilityhund och det måste man ha för att kunna komma med.

1 kommentar:

Maria & Jade sa...

Grattis! Supersöt liten Milla in action. :D

Jade blev som tokig då hon hörde hundarna skälla på filmen *asg*