Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


onsdag, april 28, 2010

Duktig vovve

Helgen har gått i agilityns tecken och på lördagen besökte vi en inofficiell tävling i Lomma och vi skulle tävla öppenklasser, vädret var superbra så även om tävlingen inte flöt på så snabbt så var det trevligt arrangemang. Först startade vi i öppen agilityklass. Det var Andreas Silfverberg som var domare och han hade som vanligt gjort en rolig bana. Milla var duktig och trampade på alla kontaktfälten fast jag safade och saktade in vid dem för att poängtera dem så det var vi nöjda med, dock var matte ganska flummig så jag gjorde tre grova missar när jag nästan glömde banan och det förlorade vi en del tid på. Vi sparng i mål felfritt och det blev en 4:e plats.

Sen var det hopploppet och en rolig bana med bland annat en box med en böjd tunnel på ena sidan som var lite klurig. Efter ett litet missförstånd innan hinder nummer 3 så flöt loppet på helt suveränt, vi sprang i mål felfria och blev 2:a efter Shanty och Victoria Silfverberg, som ju är både svensk och dansk hoppchampion så det är inte så illa. Fina priser var det också, det fanns hundmat kvar på prisbordet i båda klasserna åt oss så vi fick med oss inte mindre än 5 kg Royal Canin mini sensible med oss hem och det var dessutom en dvärgpinscher på påsen =)

Sen åkte vi hem och packade om väskan, för på söndagen var det lagtävling i Kristianstad och vi passade på att hälsa på hos Malin och Rille och sova över där kvällen innan för att slippa supertidig morgon. I Kristianstad började det med ett öppet agilitylopp och Det gick fint Milla tog alla kontaktfält och loppet kändes bra, på 3:e hindret från slutet hände dock något och Milla sprang rakt in i hindret, antingen fick hon solen i ögonen eller så hade jag skymt så hon inte uppfattat hindret. Hon fick bommen rakt på halsen och stannade och klöktes (och vem hade inte gjort det om man ränner rakt in i en hoppbom med halsen), så jag lyfte upp henne och kollade så hon var ok. Nisse som var domare gick fram och ville se så hon var ok också och han hade ju sett precis vad som hände så hon hade verkligen sprungit rakt in i hindret sa han. När vi kommit utanför banan ville Milla ha sin belöning och verkade inte ha några men av händelsen, för säkerhets skull gick jag till framhoppningen och testade att hoppa henne på ett lågt hinder och hon körde på som vanligt.

Sen var det öppen hoppklass, en väldigt snurrig bana där det gällde att hålla reda på var man var. Vi höll på att missförstå varandra en gång så vi tappade lite tid men vi kom i mål felfritt och kom på 5:e plats och vann ett presentkort på 100 kr på arken zoo.

Sen började lagtävlingen, det var ju premiär för oss i lagtävlingen så det var lite extra nervöst, tyvärr var laget lite ringrostigt och i agilityklassen var vi diskade redan innan jag gick in så utan krav gick vi in och gjorde ett felfritt agilitylopp =)

I hopplagklassen var det samma sak, laget var redan diskat innan det var vår tur, här gjorde Milla något oväntat hon sprang under däcket, antagligen var hon ganska trött då det var en ganska intensiv dag och däcket var en livboj och jag tror inte jag visade det så tydligt så allt det i kombination gjorde att hon sprang under. Jag blev lite chockad över vad som hände så jag hann inte ta runt henne utan hon hoppade på fel håll tillbaka och så var vi också diskade. Men vi var jättenöjda med dagen ändå =)

Inga kommentarer: