Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


lördag, april 17, 2010

Inofficiell agility Åhus, med (för)mycket hopp

Idag gick vi upp ganska tidigt och körde till Åhus och deras inofficiella tävling. En bra organiserad och trevlig tävling förutom på en punkt, de körde igång klassen direkt efter banvandringen, det var en banvandring för alla storlekar och small körde först, jag hade startnummer 1 i agilityklassen och 2 i hoppklassen. Trots att jag lämnade banvandringen innan den var slut ropade de in till start innan jag hunnit få ur Milla ur bilen och det var inga långa avstånd att gå. Jag sa till dem att det är trevligt om man väntar 5 minuter till första start då man bara har en banvandring för hundarna måste få en chans att bli lite uppvärmda men det gick inte hem. I första klassen väntade de en liten stund och det tackar vi för, jag fick dessutom starta som nummer 2 men man hinner ju inte så mycket på den extra minuten. Men i hoppklassen körde de bara på direkt.

Hur gick det då? Agilityloppet - ja vad säger man hopp både på A-et och balansen och jag är helt handfallen och springer vidare - det får jag inte göra! Nästa gång är det av banan som gäller vid hopp. Har 2 inofficiella agilitylopp innan lagloppet nästa söndag så jag hoppas att det kan ge resultat. Sen får vi träna kontaktfält hela veckan också.

Under tiden de byggde om banan anordnade de en parallelklass, perfekt pausunderhållning =) De hade två banor som var likadana med totalt 11 språng och bara hopphinder, 8-pinnar slalom och en tunnel. Sen möttes man två och två i en utslagstävling till man bara var två kvar i en final - och den vann vi =)

Jag tror vi sprang banan 4 gånger på kort tid så det blev lite svettigt. Och sen var det dags för Medium där Peters båda hundar skulle springa med varandra så jag skulle köra Baily men han var sådär intresserad av att springa med mig och vi kom till slalom innan Peter gick i mål med Snobben och jublade och Baily såg det och sprang från mig och slalom för att se varför husse var så glad ;-)

Därefter var det hoppklass och vi startade som nummer 2. Även om jag lämnade banvandringen tidigare hann vi inte värma upp ordentligt och jag hittade inte rätt "mode" hos Milla, hon var lite seg och inte riktigt på G och regnet hängde i luften. Trots segheten drog vi längsta strået och vann klassen.

1 kommentar:

Thereze sa...

Roligt att det gick bra! Grattis! :)Tobleronen ser god ut ;)