Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


söndag, maj 24, 2009

0,25 s tidsfel och missat kontaktfält på A-hindret

Ja så var vår dag, det började med att Milla tyckte hon fått för lite frukost och när matte borstade tänderna passade Milla på att dyka ner i ryggsäcken och äta hundgodis, jag vet inte hur mycket hon fick i sig på drygt 2 minuter men hon var märkbart rundare och gjorde rejäla "mättljud". Nåväl det var inte så mycket att göra med det mer än att åka iväg ändå och se hur det går.

Vi började med Agility 2, matte var märkbart störd och okoncentrerad av matincidenten på morgonen och gjorde inget framförbyte efter A-hindret så där tar lilla Milla ett pantersprång över kontaktfältet 5 fel, där var den pinnen borta, här borde man ju tagit om det men det kom inte matte på då, så vi fortsatte, när jag tänker efter tror jag att jag skrikit tunnel innan hon var nere så hon säkert hade den i sikte redan på A-hindret, det ska nog inte göras om i fortsättnigen. Sen var det vidare ett par hopphinder och sen gungan, som hon tog om än försiktigt och ej särskilt snabbt. Bommen funkade där stoppade vi upp med framförbyte efter i och sen var det hopp in i slalom, eftersom vi redan hade 5 fel så satsade jag på högerslalom med hon gick ur så jag tog om det och fick 5 fel till men det kändes bra att ta det på banan, sen var det en perfekt sväng att träna på att skicka ut henne i slutet så där stannade jag rätt långt från hindret och fick ut henne bra. 10 fel och ett gäng tidsfel blev det på den starten.

Sen var det hopp 2 en lite snurrig bana och matte kände sig inte alls fokuserad. Men den kändes inte så svår när man väl gick den. Efter hinder nr 2 var det 90 graders sväng till en tunnel och den blev lite tight så Milla gick omkull på sidan så där förlorade vi en del tid resten av bana flöt på även om jag kände att jag inte var på exakt rätt ställe överallt, slalomen kunde nog varit snabbare också, vi sprang i mål på 0,25 tidsfel... det blev en 4:e placering och ingen pinne.

Med tanke på hur dagen varit är vi nöjda ändå, det blev en fin rosett och lite priser med hem iaf och det skadar inte att ta ett lopp till i Hopp 2. Så bråttom har vi faktiskt inte till klass 3. Vi behöver mer rutin för banorna blir rejält mycket svårare i trean, där har vi inte råd med några missar för då blir det tidsfel där...

1 kommentar:

Sanna sa...

Ja du, dags för ett grattis igen! Ni är ju bara så duktiga! Även om inte du tycker det så tycker jag det är lite roligt att läsa att andra dp´s än Allie också kan tjuva mat :-) Men Milla hade ju ändå förståndet att "bara" ta hundmat, Allie är mer finsmakare: kycklingfilé, stora köttbullar, vitlökssmör mm ligger på hennes stöldlista.