Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


fredag, maj 22, 2009

Heldag på Ribersborg

Igår var ingen vanlig dag för det var mattes föllsedag... Och den spenderades på Malmö City Horse Show som hade hundarrangemang.

Vi började med att starta i nybörjarklass i Rallylydnad för att se vad det innebär, matte hade pluggat in skyltarna veckan innan och lärt Milla sitta framför sig och gå bakom ryggen 2 dagar innan tävlingen. Så vi var väl förberedda ;) Det gick väl sådär, även om man får prata hur mycket man vill med hunden var Milla mest intresserad av omgivningen det var körtävling med häst och vagn bredvid och såklart körde de ganska nära rallyringen när vi var inne, detta ledde till att vi fick "dåligt samarbete" på en övning och sen hade matte inte pluggat in allt rätt så vi utförde två övningar på felaktigt sätt och med lita andra små avdrag hamnade vi på 60p och man behöver ha 70 för att vara godkänd. Nåväl det var intressant att prova på och tyvärr var det svårt att få bra kontakt med Milla även här. Mattes tävlingsnerver går igenom kopplet...

Sen bytte vi ring till "vår" ring - Agilityringen. Det var inofficiell agilitytävling med klass 1 och öppna klasser så vi skulle köra de öppna klasserna. Klass 1 tog väldigt lång tid då det var många diskningar och långa tider så vi trodde att öppenklasserna skulle starta vid 12 men tji fick vi då de inte körde igång förrän vid 14... så det belev en lång dag. Vi började med Öppen agility som gick bra fram till gungan som står precis bredvid publiken , Milla springer upp och jag hör en hund i pubilken morra på henne och hon fryser till och väljer att gå ner, vi väljer att ta om den igen och då går det bra, det var en "hårnålskurva" i banan och där testade jag att inte följa med upp hela vägen och det gick bra. Så jag måste fortsätta släppa och ge Milla mer utrymme.

Sen var det lång väntan till Öppen Hopp och då han familjen komma dit också för de skulle ju komma på födelsedagsfika men de fick ta en tur till Ribersborg först... I Hoppklassen var vi rejält trötta så jag tror att jag visade otydligt så det blev en disk när Milla hoppade ett hinder istället för att springa in i platten. Vi fullföljde banan men det var många saker man kna anmärka på, speciellt koncentrationen på föraren ;-)

Milla var i alla fall omtyckt av publiken (som var stor för att vara agilitytävling) och vi fick applåder och när hon stannade på gungbrädan hörde man nästan ett ahhhhh smo man brukar höra på stora hästtävlingar när någon river. Det var många som kom fram och sa att de tyckte Milla var en söt och rolig hund och hon hälsade på massor med folk och tiggde godis.

Inga kommentarer: