Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


tisdag, december 08, 2009

Greg Derretföreläsning

Igår var matte på föreläsning med Greg Derrett som är en framstående man inom agilityn. Han är en av de få som har dokumenterat sitt system och därför är det kanske lättare att ta åt sig det. Hans grundtanke är att man har en belöningszon framför sig och att hunden hela tiden ska söka sig dit, detta tränar han med cirkelarbete, då hans pringer runt med hunden som ska söka sig framåt för att få belöning hela tiden.
Hans system tillåter inga blindbyten utan bygger på att man först och främst ska placera sig rätt, sen bestämma om man kan göra ett framförbyte som blir bra annars blir det bakombyte. Han har även tänkt ut lite hur man systematiskt ska ta beslut på banvandringen för att finna bästa vägen.

Det var intressant att höra hans tankar och när man får det serverat sådär så känns allt han säger sunt, men jag tycker blindbyten fungerar bra med Milla så jag tänker fortsätta handla på vårt eget sätt men ta åt mig om placeringen vid olika svängar och tänka på hur jag planerar olika svängar på banvandringen.

Inga kommentarer: