Agilityklass 1 Agilityklass 2 Agilityklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion
Hoppklass 1 Hoppklass 2 Hoppklass 3
Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Pinne 1 Pinne 2 Pinne 3 Cert Cert Champion


måndag, december 28, 2009

Running contacts

Idag när vi kom hem låg det en påse från CleanRun på hallmattan, det var Running Contacts DVD:n. Jag har tittat på de första kapitlen och jag tror mer och mer att det är något som passar Milla. Det går ut på att man ska ha ett running targetfält på nergången mellan de nedersta pinnarna på balanshinderna, och hunden ska sätta båda framtassarna i det området.

För att göra det lättare för hunden på A-hindret ska man lära den hopp över krönet för att sedan veta hur många språng hunden behöver ta ner för att kunna trampa på rätt ställe. Vi har börjat köra med targeten igen och Milla gillar att hon får släppkommando så fort hon trampat på den =) Vi körde en böjd tunnel inomhus med en target "i mitten" så man kan välja att skicka henne till höger eller vänsteringång som omväxling mot belöning.

Denna träningen gör man helt utan balanshindern utan det kan man göra med tunnlar och hopphinder, så jag tror den kommer att passa bra sen i rehabiliteringen efter kastreringen då vi kan träna med tunnlar så fort hon får springa igen så kan man vänta lite med att hoppa.

Inga kommentarer: